I hela mitt liv har jag varit intresserad av att skapa, teckna, måla och pyssla. Skapandet har en central roll i mitt liv och jag ägnar mycket tid till skinnsömnad och vävning. 2003 gick jag min första akvarellkurs och den väckte målarintresset till liv.

2008 lossnade det ordentligt och penslarna har nästan gått varma. Det är otroligt stimulerande och ger en riktig kick att se bilderna växa fram i färgrika skalor från vykortstorlek till större ark. Djur och natur ligger mig mycket varmt om hjärtat, och man kan hitta många blommor i mina målningar. Den senaste passionen som drabbat mig är att måla på stenar, något som Färgklicks-kompisen Katarina inspirerat till!

Varifrån kommer Titti? Det är så att jag inte kunde säga Annchatrine som barn, varför jag helt enkelt började kalla mig själv för Titti.

Annchatrine ”Titti” Runesson

Gunnel Söderberg

Katarina ”Katzon” Sakrisson

Jag är född i Mora och bor på Sollerön sedan 36 år tillbaka, är gift och har två döttrar och tre barnbarn. Ett väldigt roligt uppdrag som jag har är att vara borgerlig vigselförrättare. Under årens lopp har jag vigt många par på lite annorlunda och roliga ställen.

Jag började måla för några år sedan och tycker att det är så fantastiskt roligt och avkopplande. Vi är ett gäng som målar ihop och det ger mycket när man kan ge varandra inspiration!

Jag målar både i akvarell och olja. Akvarellen är så spännande, man vet aldrig vad som kommer att växa fram när man använder salt, växter, ris, garn eller vad man nu har till hands. Det är kul att inte veta vilket motivet blir förrän duken har torkat. Olja tar jag till när jag har gott om tid. Den kräver lite mer tålamod.

Jag är född och uppvuxen på Tjärnvallen i norra Dalarna. Alldeles vid foten av det vackra Fulufjället. Så länge jag kan minnas har jag målat, ritat, pysslat och kladdat med allt som fanns till hands. Just nu är det akvarell och acryl på sten. I morgon kan det vara något annat. Min största inspirationskälla är fantasin, som är och alltid har varit en mycket god och kär vän. Och sådana behåller man gärna!

HEMStart.html

OM OSS

GALLERIGalleri.html
KONTAKTKontakt.html
UTSTÄLLNINGARUtstallningar.html

Maria ”Majsan” Nilsson

När jag blir 30 år då ska jag bli konstnär!!....det var så jag sa.... Det var målet och nu är jag 45 år, jag har fortfarande inte riktigt kommit dit, men är ändå på god väg?!

Jag antar att sången fick ta mer av min fritid i många år med främst gruppen Högvilt, storbandsjazz och senast Rogdolls. (www.rogdolls.se) Viljan att måla och rita fanns alltid där och fick då uttryckas genom att rita våra scenkläder i många år.


Skapandet har alltid funnits där på olika sätt, främst i mitt yrke genom att skissa kostymer och att göra masker samt div byggnadsprojekt och olika produkter till Tomteland (www.tomteland.se)

Min stolthet är trollhuset som jag ritat både in och utvändigt.

På så sett har jag ju faktiskt blivit en slags konstnär.....men steget ut att måla utan uppdrag är som att ta ett kliv ut i intet....otroligt spännande.

 

Katzon lockade med mig att prova akvarellmålning, vilket jag aldrig tidigare provat på. Olja var främst mitt område. Akvarellpennor använder jag mig av i jobbet, men akvarell i kakform eller på tub är svårt, väldigt svårt men kul, inspirerande o fascinerande!!

Tekniker och tillvägagångssätten är lika olika som oss människor....det är bara att ge sig ut och våga kladda... Varje nytt pappersark är ju precis som livet... ett oskrivet blad, det blir vad vi gör det till! :)

Mora Kulturcentrum

Samtliga av oss är också medlemmar i Mora Kulturcentrum